Uitnodiging: Kleurrijk 030 – Hoe kleurrijk is Utrecht?
22/02/2017

Op dinsdag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ter gelegenheid hiervan organiseert Art.1 Midden Nederland op diezelfde dag het evenement ‘Kleurrijk 030’ in de avond in het Utrechtse (oude) Stadhuis. Komt u ook? U bent bij deze van harte uitgenodigd!

Tijdens ‘Kleurrijk 030’ gaan we op onderzoek uit: in hoeverre is er in Utrecht sprake van wit privilege? Dit doen we met een bijeenkomst in de grote hal van het oude stadhuis van Utrecht. We presenteren een gevarieerd en actief programma met o.a. ‘spoken word’ door Vers Poetry, een mini-college over ‘Wat is wit privilege?’ door Dr. W.A.W. de Graaf (Universiteit Utrecht) en een afsluitend panelgesprek met vertegenwoordigers van diverse organisaties. De avond wordt gepresenteerd door Elisabeth van den Hoogen. Het complete programma maken we op korte termijn bekend. Voorafgaand en na afloop het programma in de grote hal presenteren zich enkele organisaties, die zich bezighouden met dit thema, in de rondgang. Ook boekhandel Savannah Bay is aanwezig.

Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur in het (oude) Stadhuis, Kort Minrebroederstraat 2 Utrecht. Deelname is gratis, aanmelden is wenselijk via deze link. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@art1mn.nl of telefoonnummer 030-2328666. U kunt ook op de hoogte blijven via het Facebook-event.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
Op 21 maart wordt de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie gehouden. De dag is door de Verenigde Naties ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op een groep mensen die demonstreerde tegen de apartheid. De apartheid is inmiddels afgeschaft, maar racisme en discriminatie zijn nog aan de orde van de dag. En niet alleen in Zuid-Afrika. Tal van landen over de hele wereld staan op deze dag stil bij het onrecht dat individuen en groepen elkaar aandoen. Ook Nederland doet mee aan deze actiedag.

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina