Tolerantieprijs

Gemeente Utrecht reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Tolerantieprijs is sinds 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen, onder het motto ‘Utrecht zijn we samen’. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Tolerantieprijs 2019: je kunt nu kandidaten voordragen!
Gezocht in Utrecht: mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die bruggen slaan op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Voor dit soort initiatieven looft het gemeentebestuur van Utrecht de Tolerantieprijs uit. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht en ontvangt een geldbedrag van € 5.000,- dat moet worden besteed aan het bekroonde initiatief. Kandidaten voor de Tolerantieprijs 2019 kunnen tot en met woensdag 27 maart a.s. worden voorgedragen.

Criteria
De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Voorwaarden zijn:
• Kandidaten voor de Tolerantieprijs moeten zich inzetten voor de stad Utrecht
• Ze moeten werken aan een verdraagzame samenleving en proberen om vooroordelen te verminderen
• Dat het een nieuw en inspirerend initiatief is, of juist als het project succesvol is geweest en een mooi voorbeeld kan zijn voor anderen

Meld HIER uw kandidaat voor de Tolerantieprijs 2019!

 

Winnaar Tolerantieprijs 2018: Netwerk Serve the City
Het project ‘Samen in Utrecht’ van Netwerk Serve the City won de Tolerantieprijs. Wethouder Kees Diepeveen reikte op 5 mei de prijs uit op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Het is een project waarbij statushouders zich als vrijwilliger inzetten voor kwetsbare Utrechters.

Netwerk Serve the City Utrecht spant zich in om statushouders de mogelijkheid te geven om zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbare Utrechters. In het juryrapport staat onder andere: “Het project ‘Samen in Utrecht’ werkt 2 kanten op, en is daardoor innovatief van karakter. Het heeft niet alleen tot doel de kwetsbaren te voorzien van hulp en een netwerk, maar het biedt de statushouder ook de gelegenheid zich in te zetten, te integreren, en taalvaardiger te worden. Interessant is dat ook de beeldvorming van zowel de kwetsbare medeburger als de statushouder positief wordt beïnvloed.”

Het project ‘Mix&Match’ van Stichting Present Utrecht en het project ‘Uitwisseling’ van vriendschapsscholen OBS Tuindorp en OBS Overvecht waren ook genomineerd. Zij ontvingen een oorkonde.

 

Share Button  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.


Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina