Tolerantieprijs 2018: kandidaten gezocht!
21/02/2018

De gemeente reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Vanaf dit jaar is Art.1 MN organisator van de uitreiking van Tolerantieprijs van Gemeente Utrecht en vanaf nu kunnen kandidaten worden aangemeld!

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Aanmelden kan tot donderdag 29 maart 2018 via de website www.utrecht.nl/tolerantieprijs. We maken de winnaar bekend tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 7.000,-. Dat geld moet de winnaar besteden aan het bekroonde initiatief.

Organisatie Tolerantieprijs
Art.1 Midden Nederland organiseert sinds dit jaar de uitreiking van de Tolerantieprijs. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de aanmeldingen.

Winnaar Tolerantieprijs 2017: STUT Theater
STUT Theater won de Tolerantieprijs 2017. STUT Theater werkt met en voor mensen die niet op eigen kracht mee kunnen doen. De deelnemers leren om verhalen te vertellen, om hun vooroordelen bij te stellen en om hun angsten te overwinnen. De organisatie doet dit door de inwoners mee te laten doen in het theater.

 

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina