“Toegankelijkheid: we willen van een voldoende naar goed”
05/10/2017

Op woensdag 4 oktober jl. organiseerde Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) i.s.m. Stichting Smaak, Gemeente Amersfoort en de VVV het evenement ‘Uitgaan voor iedereen?’ in het Amersfoortse St. Pieters en Blokland Gasthuis. Het evenement is onderdeel van de landelijke Week van de Toegankelijkheid waarin men wil laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking net als iedereen mee kunnen doen. Wethouder Houwing liet daar weten dat Amersfoort voor toegankelijk momenteel een voldoende scoort. “Maar we willen van een voldoende naar goed”, aldus de wethouder.

Tijdens ‘Uitgaan voor iedereen?’  ging het specifiek over de uitdaging voor de vrijetijdssector om deze toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. De bijeenkomst begon met een gesprek over toegankelijkheid met wethouder Bertien Houwing van Gemeente Amersfoort. Zij liet weten dat het verbeteren van toegankelijkheid in Amersfoort een taak van de gemeente is, maar ook als een gezamenlijke opdracht voor diverse partijen in Amersfoort. “Momenteel scoren we een voldoende op het gebied van toegankelijkheid, maar we willen van een voldoende naar goed”, aldus de wethouder.

Ook waren er bijdragen van Dick Houtzager die namens het College voor de Rechten van de Mens een toelichting gaf op het VN-verdrag ‘rechten personen met een beperking’. Eelke Kelderman (ervaringsdeskundige) vertelde over haar ANWB-gids ‘Bed&Breakfast zonder drempels’, Jean-Paul Aarsen over zijn werk als projectleider toegankelijkheid voor Gemeente Amersfoort en VVV Amersfoort en Anniek Brummel (adviseur toegankelijkheid Stichting 5D) over de toegankelijkheid van festivals en evenementen. Tijdens de lunch werd het door Bartimeus mogelijk gemaakt om met speciale brillen te ervaren hoe het is om te lunchen met een visuele beperking.

Week van de Toegankelijkheid
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid laten diverse organisaties zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking net als iedereen mee kunnen doen. De Week van de Toegankelijkheid loopt in 2017 van 2 t/m 7 oktober. Het motto van de Week is dit jaar ‘Aan tafel’. Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Bekijk hier de foto’s van ‘Uitgaan voor iedereen?’

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina