24/03/2020 (geannuleerd) De strijd tegen Racisme en Discriminatie met Prof. Dr. Gloria Wekker

______________________________________________________________________________

Helaas is deze bijeenkomst vanwege het coronavirus geannuleerd.

Wij nodigen je van harte uit voor de bijeenkomst ‘De strijd tegen Racisme en Discriminatie’ in Het Huis Utrecht op 24 maart van 13.30 – 17.30.

Ter ere van ons 10-jarig bestaan en de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie organiseren wij een bijeenkomst voor iedereen die zich wil inzetten voor mensenrechten en gelijke behandeling. Deze bijeenkomst stimuleert kennisuitwisseling van strategieën die bijdragen aan een inclusieve samenleving. De dag zal beginnen met een terugblik van ons werkveld. Wat hebben we met Art.1 Midden Nederland de afgelopen tien jaar bereikt op het gebied van gelijke behandeling in Utrecht? Wat voor ambities hebben we voor de toekomst?

Het wordt een middag waarin we de ontmoeting en het gesprek tussen burgers en betrokkenen in de strijd tegen racisme en discriminatie in de provincie Utrecht faciliteren met o.a. een dialoog en een netwerkborrel. We zoeken de verdieping op met experts in verschillende domeinen en we gaan een kritisch gesprek aan met wethouders, professionals uit de discriminatiebranche en betrokken burgers. 

Met enthousiasme presenteren we de spreker Prof. Dr. Gloria Wekker die haar diepgaande kennis en ervaringen met betrekking tot deze thema’s zal delen. Samen met haar kijken we naar de toekomst van intersectionaliteit in de antidiscriminatiebranche.

Kom inspiratie opdoen voor de toekomst! Iedereen is welkom op deze bijeenkomst. De locatie is rolstoeltoegankelijk en er zal een gebarentolk aanwezig zijn.


De strijd tegen Racisme en Discriminatie met Prof. Dr. Gloria Wekker
24 MAART 2020 IN HET HUIS UTRECHT

Programma

 • 13:30 – 14:00 Inloop met koffie en thee
 • 14:00 – 14:30 Terugblik 10 jaar Art.1 Midden Nederland
 • 14:30 – 14:40 Herdenking voormalig directeur Mieke Janssen
 • 14:45 – 15:00 Toespraak van directeur Bernice Calmes
 • 15:00 – 15:15 Toespraak voorzitter Willibrord de Graaf
 • 15:15 – 15:30 Pauze
 • 15:30 – 16:00 Interactief panelgesprek met wethouders van de provincie Utrecht
 • 16:00 – 16:45 Lezing van gastspreker Prof. Dr. Gloria Wekker
 • 16:45 – 17:00 Lancering nieuwe website Art.1 MN
 • 17:00 – 17:30 Netwerkborrel

De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht. Kom je ook? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@art1mn.nl of door het aanmeldingsformulier in te vullen via de onderstaande aanmeldknop.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor updates van het programma.

Share Button

 • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina