PRIJSVRAAG: nieuwe naam Tolerantieprijs
09/04/2019

De Tolerantieprijs krijgt een impuls door een nieuwe uitstraling. De prijs levert al lange tijd een belangrijke bijdrage aan de diversiteit in Utrecht. Vanaf 2020 gaat de prijs onder een nieuwe naam verder. Vandaag starten de inzendingen voor de nieuwe naam. De inzender van de winnende naam krijgt een tweepersoons VIP-treatment voor het Bevrijdingsfestival Utrecht in 2020.

Na 25 jaar Tolerantieprijs is het tijd voor een nieuwe naam. Daarom verzocht de Utrechtse gemeenteraad een nieuwe naam, passend bij deze tijd en gekozen door inwoners van Utrecht te bedenken. Mensen met een idee voor de nieuwe naam, kunnen deze tot en met 26 april a.s. sturen naar info@art1mn.nl met als onderwerpregel ‘Nieuwe naam Tolerantieprijs’. Wethouder Diversiteit, Linda Voortman, maakt op 5 mei de nieuwe naam bekend. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

De veranderingen
Met de nieuwe uitstraling en naam willen Art. 1 Midden Nederland en de gemeente Utrecht dat de prijs meer onder de aandacht komt en meer nominaties uit de stad oplevert. Er komen nieuwe juryleden en zij treden vaker op als ambassadeur van de prijs. Ook worden de criteria verruimd. Zo ontstaat er meer ruimte voor het stimuleren van nieuwe initiatieven uit de stad.

Art. 1 Midden Nederland
De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Tolerantieprijs is sinds 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland, het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken.

De Tolerantieprijs is in 1995 in het leven geroepen om de verdraagzaamheid, respect en begrip in de stad te bevorderen. Dit onderwerp is nog altijd actueel. Juist in een stad die een enorme rijkdom aan diversiteit kent, is het van belang dat mensen elkaar blijven ontmoeten.

Share Button
  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina