Netwerk Serve the City wint Utrechtse Tolerantieprijs 2018
07/05/2018

Het project ‘Samen in Utrecht’ van Netwerk Serve the City is de winnaar van de Tolerantieprijs 2018. De prijs werd op 5 mei uitgereikt door wethouder Kees Diepeveen op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Het project waarbij statushouders zich als vrijwilliger inzetten voor kwetsbare Utrechters wint een geldbedrag van € 7000.

Netwerk Serve the City Utrecht ontvangt de prijs op grond van hun inspanningen om statushouders de mogelijkheid te bieden om zich vrijwillig in te kunnen zetten voor kwetsbare Utrechters. “Het project ‘Samen in Utrecht’ werkt twee kanten op en is daardoor innovatief van karakter. Het heeft niet alleen tot doel de kwetsbaren te voorzien van hulp en een netwerk. Het biedt de statushouder tevens de gelegenheid zich in te zetten, te integreren, en taalvaardiger te worden. Interessant is dat ook de beeldvorming van zowel de kwetsbare medeburger als de statushouder positief wordt beïnvloedt” aldus het juryrapport.

Het project ‘Mix&Match’ van Stichting Present Utrecht en het project ‘Uitwisseling’ van vriendschapsscholen OBS Tuindorp en OBS Overvecht waren ook genomineerd. Zij ontvingen een oorkonde.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in Utrecht bevorderen. Sinds dit jaar organiseert Art.1 Midden Nederland de uitreiking van de Tolerantieprijs.

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina