Meldingen over lied Coronavirus van Radio 10
11/02/2020

Op 6 februari jongstleden heeft Talpa-zender Radio 10 het lied getiteld ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ uitgezonden in de show van dj Lex Gaartshuis. Dit lied bevat stigmatiserende en kwetsende teksten over mensen van Chinese afkomst en het coronavirus. Naar aanleiding van dit lied hebben antidiscriminatievoorzieningen (ADV’s) in het hele land, verenigd in Discriminatie.nl, talloze meldingen ontvangen. Ook bij ons zijn vele meldingen binnen gekomen van mensen die het lied als discriminerend hebben ontvangen.


Samen met de andere antidiscriminatievoorzieningen zullen wij gezamenlijk optrekken in een reactie naar de radiozender, de DJ, en de makers van het lied. U wordt daarvan op de hoogte gesteld middels de website en onze sociale media. Melders ontvangen van ons een persoonlijk bericht.

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina