Genomineerden Tolerantieprijs 2019 bekend
16/04/2019

Uit diverse aanmeldingen heeft de jury van de Tolerantieprijs 2019 drie genomineerden gekozen. De genomineerden zetten zich op een inspirerende en creatieve manier in voor een verdraagzame samenleving. De winnaar wordt op het Bevrijdingsfestival Utrecht bekendgemaakt door wethouder Linda Voortman, die de prijs uitreikt namens het gemeentebestuur.

Het project ‘De Emigratie Generatie’, het project ‘U on board’ en de spandoekactie van FC Utrecht en Moskee Sayidina Ibrahim tijdens de stille tocht van 22 maart jl. zijn de genomineerden en maken nog kans op de Tolerantieprijs 2019. Een onafhankelijke jury had de zware taak om een keuze te maken uit de diverse aanmeldingen.

De Tolerantieprijs wordt sinds 1995 uitgereikt en is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving te bevorderen, onder het motto ‘Utrecht zijn we samen’.

Uitreiking
De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 5 mei a.s. om 14.30 uur op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Namens het gemeentebestuur reikt wethouder Linda Voortman de prijs uit. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 5.000,- dat moet worden besteed aan het bekroonde initiatief.

Prijsvraag: nieuwe naam Tolerantieprijs
Na 25 jaar Tolerantieprijs is het tijd voor een nieuwe naam. Daarom verzocht de Utrechtse gemeenteraad een nieuwe naam, passend bij deze tijd en gekozen door inwoners van Utrecht te bedenken. Inmiddels is er een prijsvraag gestart met de oproep voor inzendingen voor een nieuwe naam. De inzender van de winnende naam krijgt een tweepersoons VIP-treatment voor het Bevrijdingsfestival Utrecht in 2020. Mensen met een idee voor de nieuwe naam, kunnen deze tot en met 26 april a.s. sturen naar info@art1mn.nl met als onderwerp ‘Nieuwe naam Tolerantieprijs’. Wethouder Diversiteit, Linda Voortman, maakt op 5 mei de nieuwe naam bekend. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Share Button
  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina