Genomineerden Tolerantieprijs 2018 bekend
12/04/2018

Uit diverse aanmeldingen heeft de jury van de Tolerantieprijs 2018 drie genomineerden bekendgemaakt. De genomineerden zetten zich op een creatieve manier in voor een verdraagzame samenleving. De winnaar wordt op het Bevrijdingsfestival Utrecht bekendgemaakt door wethouder Kees Diepeveen, die de prijs uitreikt namens het gemeentebestuur.

Het project ‘Mix&Match’ van Stichting Present Utrecht, het project ‘Samen in Utrecht’ van Netwerk Serve the City Utrecht en het project ‘Uitwisseling’ van vriendschapsscholen OBS Tuindorp en OBS Overvecht zijn de genomineerden en maken nog kans op de Tolerantieprijs 2018. Een onafhankelijke jury had de zware taak om een keuze te maken uit de diverse aanmeldingen.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Uitreiking
De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 5 mei a.s. om 16.00 uur op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Namens het gemeentebestuur looft wethouder Kees Diepeveen de prijs uit. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 7.000,- dat moet worden besteed aan het bekroonde initiatief.

De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Tolerantieprijs is sinds dit jaar in handen van Art.1 Midden Nederland.

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina