Dag van de Klachtbehandelaar een succes!
18/04/2018

Art.1 MN verzorgde samen met ADB Zeeland op dinsdag 17 april voor alle antidiscriminatievoorzieningen (ADV’s) in het land de Dag van de Klachtbehandelaar. De dag was georganiseerd om de mensen die door het hele land bezig zijn met het behandelen van meldingen over discriminatie bij elkaar te brengen. Zo konden zij elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Er waren zo’n 25 klachtbehandelaars aanwezig.

Naast de mogelijkheid tot ontmoeting en ervaringsuitwisseling, was er ook een programma samengesteld om deze medewerkers, veelal met juridische achtergrond, te prikkelen.

In de ochtend verzorgden de Transketeers de Dinsdag Quizdag. In teams moesten de klachtbehandelaars vragen beantwoorden over situaties waar transgenderpersonen tegenaan lopen op de werkvloer. Het winnende team won een mok als bewijs dat zij op het werk met meest ‘T-Friendly’ zijn. De Dinsdag Quizdag ook op uw werk? Neem contact op met de Transketeers.

In de middag werd de film ‘Ik alleen in de klas’ van Karin Junger getoond. In de film spelen jongeren situaties van alledaags racisme na en bespreken zij de impact die dit kan hebben. Ook wordt er gesproken over waarom deze subtiele vormen van racisme plaatsvinden en wat je in iedere situatie kunt doen. Jerry Afriyie leidde na afloop van de film een nagesprek om de klachtbehandelaars te laten nadenken over hoe zij zouden omgaan met de nagespeelde gebeurtenissen. Andere foto’s van de dag zijn binnenkort terug te vinden op Facebook.

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina