AANMELDING GEOPEND: Training ‘Jezelf zijn als moslim in Utrecht’
21/03/2018

Wat is de plek van een moslim in een niet-islamitisch land? Zijn contacten met niet-moslims verboden volgens de Islam? Wat betekent jihad? Hoe ga je om met islamofobie? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de training ‘Jezelf zijn als moslim in Utrecht’ van Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) en Islam Kenniscentrum.

Soms worden verzen uit de Koran en de overleveringen van Profeet Mohammed uit zijn context gehaald en verkeerd geïnterpreteerd. Dat geeft een vertekend beeld van de Islam en leidt in sommige gevallen tot discriminatie van moslims. Volgens vele moslimjongeren dragen ook de media en politici hieraan bij. Deze discussies over de islam en moslims zorgen er ook voor dat veel moslimjongeren worstelen met hun identiteit: ben je namelijk een moslim, Nederlander of een Marokkaan? Doel van de training ‘Jezelf zijn als moslim in Utrecht’ is om met moslimjongeren deze “lastige onderwerpen” te bespreken en samen te kijken wat hun plek is in de samenleving. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten. Alle bijeenkomsten kennen een interactief karakter en de jongeren kunnen al hun vragen kwijt bij de trainer. Deze training wordt georganiseerd door Islam kenniscentrum en Art.1 MN.

Lees HIER het verslag van de eerste trainingsreeks in het najaar van 2017.

Praktische informatie
Datum : 16, 25 april, 20, 27 juni, 12 september
Tijd : 19.30 – 21.30 uur (Inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie : Art.1 Midden Nederland (Kaap Hoorndreef 42, 3563 AV Utrecht)
Kosten : Geen
Doelgroep: Moslimjongeren uit de stad Utrecht en omgeving van 18 t/m 30 jaar.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Sinan Evsen, per mail s.evsen@art1mn.nl of per telefoon 030-2328666.

Share Button
  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina