11/12/2018 LHBT en I: Hoe, wat en wie? Amersfoort

Op dinsdag 11 december a.s. organiseert Art.1 Midden Nederland samen met Indebuurt033 en Gemeente Amersfoort de inspiratie- en netwerkmiddag ‘LHBT en I: Hoe, wat en wie?’ met praktische workshops voor medewerkers uit het BO, VO, MBO en HBO in Amersfoort over seksuele en genderdiversiteit in het onderwijs. Hoe gaan we om met seksuele en genderdiversiteit op (een multiculturele) school? Wanneer beginnen we er over in de klas? En hoe maken we van de school een veilige omgeving voor iedereen?

Tijdens deze Amersfoortse netwerkbijeenkomst voor docenten en professionals in het onderwijs bespreken we samen deze vragen. De middag start met een theaterstuk, gevolgd door verschillende workshops en pitches van Amersfoortse LHBTI+ initiatieven. Het theaterstuk – Homonologen – is een prikkelende, verfrissende en intieme theatervoorstelling, gespeeld door zes jonge acteurs, over jong en verliefd zijn. De acteurs, zelf LHBTI, delen persoonlijke anekdotes en eigen ervaringen over hoe zij binnen hun familie, vriendengroep en religie met hun verliefdheid en seksuele voorkeur worstelen. De voorstelling speelt dicht op het publiek en is gericht op jongeren van 13-17 jaar. Na de voorstelling kunt u kiezen uit vier workshops. U kunt hier terecht met vragen over de diversiteit in LHBTI in de (multiculturele) klas; Wat werkt wel en juist niet in het bespreekbaar maken van dit onderwerp? De keuze en de verdeling van de workshops vindt plaats op de middag zelf.

Programma
15:00 – 15:30 Inloop
15:30 – 15:40 Opening door dagvoorzitter
15:40 – 16:30 Homonologen
16:30 – 16:40 Presentatie en verdeling workshops
16:40 – 17:40 Workshops Plaats: Amersfoort
17:45 – 18:30 Afsluiting en maaltijd

De middag wordt afgesloten met een heerlijke maaltijd, verzorgd door Wit-Lof. Tijdens de maaltijd is er uiteraard voldoende ruimte tot netwerken en het uitwisseling van de opgedane inspiraties en ideeën. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Wij vragen wel of u zich vooraf wilt aanmelden. Geef daarbij ook aan of u gebruik maakt van de maaltijd en of u allergieën of dieetwensen heeft. Locatie volgt na aanmelding. Aanmeldingen en overige vragen kunt u sturen naar: teije.korteschiel@indebuurt033.nl.

Let op: er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar. Meld u snel aan!

NB: LHBTI = Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender en Intersekse. Met de afkorting wordt gepoogd iedereen aan te spreken onder de paraplu van seksuele en genderdiversiteit.

Share Button

  • Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina