UITNODIGING 07/03: Ik alleen in de klas – film & gesprek in Amersfoort
06/02/2018

Graag nodigen we u uit voor de vertoning van de film ‘Ik alleen in de klas’ op woensdag 7 maart a.s. in filmtheater De Lieve Vrouw Filmtheater in Amersfoort. De film zal worden ingeleid en u kunt deelnemen aan het nagesprek met o.a. regisseur Karin Junger en jongeren uit de film.

U bent vanaf 18.00 uur welkom, het programma start om 18.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden is wenselijk via het Facebook-evenement of per mail. Deze vertoning wordt organiseert door Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) in samenwerking met De Familie Film & TV en De Lieve Vrouw.

Na afloop van de film zal er een nagesprek plaatsvinden. Deelnemers aan dit gesprek zijn o.a. regisseur Karin Junger, jongeren uit de film en mensen uit de regionale onderwijssector. We hopen tijdens het gesprek samen met u dieper in te gaan op de ervaringen van ongelijke behandeling in de klas, mogelijke oplossingen en de vraag welke ondersteuning de onderwijssector nodig heeft om dit thema aan te pakken.

Ik alleen in de klas
In ‘Ik alleen in de klas’ gaat regisseur Karin Junger, witte moeder van drie donkere kinderen, samen met haar familie de confrontatie aan met het racisme dat zij in hun dagelijks leven ervaren. Twaalf jongeren komen samen op een landgoed in Frankrijk. De groep bestaat uit Jungers kinderen en hun vrienden. Allen zijn gekleurd en hebben een gedeeld gevoel van uitsluiting in de Nederlandse samenleving. Door gebruik te maken van re-enactment worden pijnlijke situaties opnieuw vormgegeven. In deze eenvoudige, maar doeltreffende documentaire zien wij de impact die subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders.

Share Button


Bezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook paginaBezoek onze Facebook pagina